dissabte, 3 d’octubre del 2009

Comentaris sobre les sessions de Seminari

Dia 30-09-2009

Avui a Seminari hem estat parlant sobre l´article "Adiós vernao, hola soledad" que vam estar llegint els alumnes a casa. Les conclusions que n´hem tret són que hi ha una preocupant manca de relació entre pares i fills, i això comporta que el nen es trobi sol, perdut, trist.
Per altre banda, el tema de les activitats extraescolars és delicat, ja que els pares haurien d´implicar-se amb el fill i seguir les seves activitats, i n´hi ha molts que això no ho fan. Les activitats extraescolars no s´han de forçar sinó que s´han de negociar. Els nens necessiten sentir la il·lusió, l´efecte, l´interés i el seguiment dels pares. Si no els deixen triar, no aprenen a prendre decisions i queden lligats de mans i peus.
Per últim hem comentat un efecte possitiu que té la crisi econòmica actual. És el fet que molts nens passin més hores a casa, o bé hagin passat les vacances amb els pares. Per no gastar més del compte les families redueixen costos i el nen rep més atenció a casa perquè els pares són amb ell.

A la sessió d´avui hem explicat bones i males experiencies que hem viscut amb alguns professors de la infància. Ha estat un debat positiu ja que no només hem recordat aspectes que teniem guardats a la memòria, sinó que, a més a més, gràcies a totes les experiencies escoltades poden prendre nota del que no hem de fer per a ser uns mals professors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada