dissabte, 26 de desembre del 2009
Reflexió sobre TIC
divendres, 25 de desembre del 2009
Seminari
Per últim voldria comentar que les sessions de seminari en general m’han agradat i m’han ajudat a adquirir més confiança en mi mateixa, a conèixer millor alguns companys de classe i poder expressar les meves opinions i valorar-les en grup. La tutora ha estat molt propera i atenta amb tots nosaltres i realment em sap greu que el proper semestre no continuï siguen ella. La meva valoració de seminari és doncs molt positiva.
dimarts, 22 de desembre del 2009
Escultura Sonora


.jpg)
dimarts, 15 de desembre del 2009
Tic
Apunts de classe del dia 14/12/2009 Programa Jclic
Jclic és una web d'activitats educatives.
Projecte Jclic: és un conjunt d'activitats com trencaclosques, mots encreuats...
Hem de tenir instal·lat el llenguatge Java, per tal d'utilitzar el Jclic.
El Jclic està format per 4 aplicacions:
-Jclic applet: permet incrustar les activitats Jclic dins d'una pàgina web.
-Jclic player: programa independent, un cop instal·lat permet realitzar activitats des del disc dur de l'ordinador sense necessitat d'estar connectat a internet.
-Jclic author: permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva.
-Jclic reports: mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.
Activitat realitzada a classe:
Hem creat 4 activitats: 2 trencaclosques i 2 jocs d'associacions.
Hem utilitzat l'aplicació Jclic author.
Processos:
-Obrim el programa Jclic author
-Anem a mediateca
-Cliquem el botó d'afegir activitat
-Escollim activitat i nom
-Configurem l'activitat ( color de fons, lletra,.... )
-Anem a plafó
-Configurem com estructurem l'activitat ( color de fons, lletra, com es realitzarà l'activitat... )
-Un cop configurat, fem una prova, per observar si el joc funciona.
-Per últim, guardem el nostre projecte i el pugem a una pagina HTM
Aquest és el projecte que hem fet a classe:
dimarts, 8 de desembre del 2009
Fira Medieval de Vic
dissabte, 5 de desembre del 2009
Plàstica. Teatre d'ombres
Apunts de TIC
Llenguatge audiovisual-> música, imatges, canvi d’època de l’any com per exemple fer passar diverses estacions per passar de l’hivern a la tardor següent (en trobem un exemple a la pel·lícula Notting Hill)... etc. El lector (el receptor) i l'escriptor (el creador del llenguatge visual) participen en el llenguatge visual.
Amb el llenguatge audiovisual es transmeten sensacions com por, alegria, fàstic, amor, pànic, passió...
La imatge crea una emoció. El llenguatge audiovisual transmet emocions.
Tipus d’audiovisuals: video lliçó (com el que hem vist a classe breument sobre la història de Catalunya), documentals (molt emotius per al receptor), vídeos motivadors (amb moralitat)... i molts més.
Alguns dels Formats de video:
WMV ( Windows Mega Video) qualsevol ordinador amb windows admet aquest format.
MOV necessiten un programa específic (QuickTime)
AVI
DV té 720 píxels x 576 píxels.
MDV
Gravem amb una càmera de video i després utilitzem un programa que ens permeti fer aquests tres passos:
1.Capturar el video d'una càmera
2.Editar el video (animacions, efectes, tallar, enganxar, etc)
3.Convertir-ho en un dels formats i penjar-l’ho per exemple en el “youtube”.
Tot seguit fem la sessió pràctica.
dimecres, 2 de desembre del 2009
Plàstica

El dimarts 24 de novembre, a la classe de plàstica, vam experimentar una nova activitat que consisteix en posar una fotografia, retall, dibuix... etc, a l'aparell de transparències, i progectar-ho a la pared. Un cop tenim la imatge a gran tamany i enfocada, col·loquem un paper blanc que ocupi el tamany de la imatge i amb un rotolador negre repasem la silueta del dibuix. El resultat és força interessant. L'experiència és divertida i motivadora. Les del meu grup (Laura Morales, Ariadna Soriano i Beatriz González) vam fer una noia del pintor Alphonse Maria Mucha, aquí us mostro part del procés.


Seminari

A la sessió de seminari d'ahir vam estar debatent la pel·lícula "Àgora". Vam parlar dels temes que temes que tracta, i estàvem d'acord que eren: la religió, la tolerància, el paper de la dona, la violència, el raonament, la saviesa, la filosofia, la imposició, l'educació, l'amor, el desamor, l'esclavitud, la comunicació... etc. En el tema de la religió volem imposar el Cristianisme. No hi ha comunicació, però de fet, actualment també estem sotmesos a imposicions per part de la televisió, la política, les masses.
El film ens ensenya els moviments religiosos, polítics. Els progressos científics, el coneixement, la filosofia. La religió i la filosofia estan en lluita.
Els colors de la roba varien al llarg de la pel·lícula. En inici són intensos i es van apagant progressivament. El fanatisme d'una religió fa que et tanquis en ella, i això ho mostren amb els colors i la foscor.
Hipàtia, la protagonista, té un paper de mestre que ensenya i deixa que els seus alumnes opinin, experimentin, valorin. Amb l'opinió de tothom es formula la teoria.
Elements de situacions comunicatives que es mostren al llarg del film: l'Àgora, on ella fa les classes; la zona de política "parlament". El diàleg, el debat, l'experimentació de tots ajuden a ampliar i a enriquir el coneixement.
Per acabar la sessió vam estar explicant el que havien fet el dia lliure de la setmana cultural i exposant les nostres impressions.
dimarts, 1 de desembre del 2009
Tic: pràctica de so amb l'Audacity
El goear.com és una pàgina web de música, és a dir, és un servei online que et permet escoltar tota la música que vulguis de forma gratuïta. A més et permet posar les cançons als teus espais personals i pujar les teves pròpies cançons per tal que et crei un codi embed i poder-la posar a la teva pàgina web, al teu bloc... no obstant per fer això, t'has d'identificar, és a dir, t'has de fer usuari.
Pràctica:
Agafem una cançó,i la modifiquem i personalitzem.
-Obrir la cançó en concret, amb l'audacity.
-Escollim el tros de la cançó que més ens agrada i eliminen la resta, per tal que no sigui tant llarga, ja que la cançó original dura uns 3 minuts. Per eliminar un tros de la cançó fem: edita/ elimina.
-Tant al principi com al final apliquem un efecte, a l'inici per tal que la cançó comenci fluix i vagi augmentant de volum a mesura que avança; i al final apliquem un efecte per tal que vagi disminuint el volum; l'efecte que he aplicat al principi és el "cross fade in" i al final "fade out", això ho fem a efecte/ cross out o in.
-Deixem una part de la cançó en silenci; això ho fem a edita/ silenci i tant al principi com al final del silenci apliquem altre cop el "cross in", pel principi i el "cross out", al final.
-Obrim una altra pista i gravem un missatge referent a la cançó.
-Finalment anem a fitxer/ exportar com a Mp3, per tal de poder pujar el fitxer a Goear.com i així copiar-ne el codi embed que n'obtindrem i posar-lo al bloc per tal que es pugui sentir la cançó.