dimarts, 1 de desembre de 2009

Tic: pràctica de so amb l'Audacity

Aquesta és la pràctica de so realitzada amb el programa "audacity". És un programa de tractament de so lliure i de codi obert, per tant és gratis i te'l pots descarregar des d'Internet. Aquest programa et permet canviar l'extensió de les cançons, les pots guardar en WAV i Mp3, Gravar sons, modificar cançons, aplicar diferents efectes a les cançons...
El goear.com és una pàgina web de música, és a dir, és un servei online que et permet escoltar tota la música que vulguis de forma gratuïta. A més et permet posar les cançons als teus espais personals i pujar les teves pròpies cançons per tal que et crei un codi embed i poder-la posar a la teva pàgina web, al teu bloc... no obstant per fer això, t'has d'identificar, és a dir, t'has de fer usuari.
Pràctica:
Agafem una cançó,i la modifiquem i personalitzem.
-Obrir la cançó en concret, amb l'audacity.
-Escollim el tros de la cançó que més ens agrada i eliminen la resta, per tal que no sigui tant llarga, ja que la cançó original dura uns 3 minuts. Per eliminar un tros de la cançó fem: edita/ elimina.
-Tant al principi com al final apliquem un efecte, a l'inici per tal que la cançó comenci fluix i vagi augmentant de volum a mesura que avança; i al final apliquem un efecte per tal que vagi disminuint el volum; l'efecte que he aplicat al principi és el "cross fade in" i al final "fade out", això ho fem a efecte/ cross out o in.
-Deixem una part de la cançó en silenci; això ho fem a edita/ silenci i tant al principi com al final del silenci apliquem altre cop el "cross in", pel principi i el "cross out", al final.
-Obrim una altra pista i gravem un missatge referent a la cançó.
-Finalment anem a fitxer/ exportar com a Mp3, per tal de poder pujar el fitxer a Goear.com i així copiar-ne el codi embed que n'obtindrem i posar-lo al bloc per tal que es pugui sentir la cançó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada