dimecres, 2 de desembre del 2009

Seminari


A la sessió de seminari d'ahir vam estar debatent la pel·lícula "Àgora". Vam parlar dels temes que temes que tracta, i estàvem d'acord que eren: la religió, la tolerància, el paper de la dona, la violència, el raonament, la saviesa, la filosofia, la imposició, l'educació, l'amor, el desamor, l'esclavitud, la comunicació... etc. En el tema de la religió volem imposar el Cristianisme. No hi ha comunicació, però de fet, actualment també estem sotmesos a imposicions per part de la televisió, la política, les masses.
El film ens ensenya els moviments religiosos, polítics. Els progressos científics, el coneixement, la filosofia. La religió i la filosofia estan en lluita.
Els colors de la roba varien al llarg de la pel·lícula. En inici són intensos i es van apagant progressivament. El fanatisme d'una religió fa que et tanquis en ella, i això ho mostren amb els colors i la foscor.
Hipàtia, la protagonista, té un paper de mestre que ensenya i deixa que els seus alumnes opinin, experimentin, valorin. Amb l'opinió de tothom es formula la teoria.
Elements de situacions comunicatives que es mostren al llarg del film: l'Àgora, on ella fa les classes; la zona de política "parlament". El diàleg, el debat, l'experimentació de tots ajuden a ampliar i a enriquir el coneixement.


Per acabar la sessió vam estar explicant el que havien fet el dia lliure de la setmana cultural i exposant les nostres impressions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada